Roladki z tuńczykiem i kozim serem

2014-04-09 15:10:52 (ost. akt: 2016-02-17 11:02:44)

Podziel się:

Autor zdjęcia: Mat. prasowy

W krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związek pomiędzy jedzeniem a relacjami międzyludzkimi jest niezwykle silny, a kuchnia nierzadko służy jako narzędzie do wyrażania uczuć. Co wyrażać może nasza dzisiejsza propozycja? Z pewnością jest subtelna, przepięknie wygląda i cudnie smakuje – serwując taką przystawkę bliskim możemy być pewni, że nasze starania zostaną docenione. Spróbujcie!

Składniki dla 4 osób:
*2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g,
*200 g dyni,
*300 g miękkiego sera koziego,
*oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
*sól i pieprz do smaku,
*pęczek zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:
Wytnij cienkie plastry z dyni, dopraw solą i pieprzem i obsmaż  z dwóch stron na oliwie z oliwek.  Przestudzone płaty dyni posmaruj miękim kozim serem i ułóż odsączone kawałki tuńczyka. Zwiń bardzo ściśle roladki ( możesz użyć folii spożywczej lub maty do sushi). Gotowe roladki obtocz w drobno posiekanej natce pietruszki  i podawaj jako przekąskę/przystawkę. Smacznego!


Prześlij przepis!
Masz ulubioną potrawę fit? Prześlij nam swój przepis! Wyślij go na maila: kontakt@fitniefat.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB