Zapiekany pstrąg według Kasi

2015-08-24 09:46:19 (ost. akt: 2016-02-17 15:21:24)

Autor zdjęcia: Arch. prywatne

Podziel się:

Oto przepis Kasi Bobryckiej na smaczny rybny posiłek. Pstrąg w roli głównej.

Składniki:
Cytryna
Świeży koper
Czosnek
Sól
Pieprz cytrynowy

Przygotowanie:
Solimy rybę i skrapiamy lekko cytryną . Faszerujemy pstrąga trzema plastrami cytryny pokrojonym czosnkiem (plasterki) oraz gałązkami kopru. Po wierzchu rybę posypujemy pieprzem cytrynowym. Układamy pstrąga na blaszce i zapiekamy w nagrzanym piekarniku ( 170 stopni) przez 20 min. Smacznego! Upieczonego pstrąga możemy podać z świeżymi warzywami, np. pomidory.





Pochwal się tym, co robisz: Biegasz? Pływasz? Jeździsz na rowerze? Ćwiczysz? Zrób zdjęcie i napisz o swojej aktywności! Podziel się też smacznym posiłkiem, podziel się przepisem! A może zrzuciłaś/-łeś zbędne kilogramy? Pokaż swoje zdjęcia i motywuj innych do działania! Pisz do mnie! Monika Nowakowska

Komentarze (0)

Komentowanie wyłączone

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB