Żytnie grzanki z kiełkami, rzodkiewki i jajkiem

2015-08-29 22:13:59 (ost. akt: 2016-02-18 10:29:34)

Podziel się:

Autor zdjęcia: Tomasz Chudziński

Propozycja na śniadanie Tomasza Chudzińskiego, dietetyka.

Składniki:
- 2 jaja
- 2 kromki pieczywa żytniego
- kiełki rzodkiewki
- warzywo (np. pomidor)

Przygotowanie:
Jaja gotujemy tak. by białko się ścięło. natomiast żółtko pozostało płynne. Do tostera wkładamy 2 grzanki i czekamy aż się upieką. W tym kroimy pomidora w łódeczki i wyciągamy kiełki z opakowania. Na gotowe grzanki układamy obrane i pokrojone jajo na miękko, zdobimy kiełkami i podajemy z pokrojonymi pomidorami. Całość doprawiamy solą morską/himalajską i szczyptą pieprzu.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB