Domowe crunchy - przepis

2016-02-15 10:01:31 (ost. akt: 2016-02-15 10:08:36)

Podziel się:

Składniki:
1,5 szkl. płatków owsianych
0,5 szkl. płatków żytnich
2 łyżki słonecznika
2 łyżki posiekanych rodzynek
4 łyżki orzechów
1 łyżka migdałów
2-3 łyżki miodu (zamiennie może być syrop klonowy)
sok z 1/2 pomarańczy

Słonecznik, orzechy oraz migdały zmiel, dodaj płatki, pokrojone rodzynki, miód i sok z pomarańczy. Wszystko wymieszaj ręką. Przełóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. Mieszaj crunchy co 10 minut. Gdy się zarumieni, wyjmij z piekarnika, ostudź i włóż do zamykanego pojemnika. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB