Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rucolą

2016-02-22 16:02:00 (ost. akt: 2016-02-22 16:54:47)

Autor zdjęcia: mat.prasowy

Podziel się:

Składniki na 4 porcje:
500 g makaronu spaghetti
słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
300 g sera gorgonzola
250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
3 garści rukoli
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól i pieprz (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB