Masło migdałowe domowej roboty

2016-03-24 11:11:31 (ost. akt: 2016-03-24 11:12:00)

Podziel się:

Autor zdjęcia: Arch. prywatne

500 g migdałów
0,5 laski wanilii

Migdały prażyć na patelni, aż zbrązowieją. Następnie ostudzić. Włożyć do malaksera i miksować ok. 10 minut (aż powstanie masa, która będzie nadawać się do smarowania). 3-4 minuty przed końcem dodać nasiona wanilii.
Masło przełożyć do szczelnego, najlepiej szklanego pojemniczka. Przechowywać w lodowce. Jeżeli masło zacznie się oddzielać, należy je przemieszać. Smacznego!
Gotuj z Dzoanna

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB