Najsmaczniejsze targi na Warmii i Mazurach!

2016-05-04 14:36:44 (ost. akt: 2016-05-04 12:32:53)

Autor zdjęcia: Mat. organizatora

Podziel się:

Lubisz gotować i smakować? Nie możesz przegapić takiej okazji! Zajrzyj do tej wielkiej kuchni! Już 14 maja w Centrum Targowo–Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się I edycja „MAZURY HoReCa festiwal smaków”. Imprezę poprowadzi znany kucharz Karol Okrasa.

To będzie kuchnia tradycyjna, regionalna i lokalnych producentów żywności. Festiwal smaków połączony z imprezą plenerową oraz strefą Food Truck serwującą potrawy ze wszystkich zakątków świata. Tu także wielkie gotowanie zupy rybnej, której smak sami poznacie. W trakcie wydarzenia odbędą się
również konkursy kulinarne zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Pierwszy spodoba się smakoszom zimnych deserów – konkurs na najlepszy deser lodowy „Zielona Budka Master Challenge”. W kolejnym ku-
charze zajmą się drobiem – na stole zagości gęsina. Poza nimi szereg konkursów dla publiczności, w których będzie można wygrać atrakcyjne nagrody!

Do tego warsztaty gotowania, pokazy i degustacje. Dowiecie się, jak przygotowywać sushi, upiec chleb czy jak peklować i wędzić mięso. Lubicie pierogi? To dobrze! Organizatorzy chcą pobić rekord w największej liczbie osób jedzących jednocześnie te rarytasy, więc warto tu być! Nie zabraknie też stoisk kiermaszowych, na których znajdziecie regionalne produkty – nalewki, sery, kiełbasy, wędliny, ryby, chałwy, pieczywo, miód, oleje naturalne.

Gotowi na to smakowe wyzwanie? Wydarzenie uświetni swoją obecnością Karol Okrasa. Ten charyzmatyczny kucharz sprawia, że moda na gotowanie nie słabnie.

Program | sobota, 14 maja
godz. 10-17 – Food Truck Festiwal
godz. 10-17 – kiermasz kulinarny „Smaki Regionów”
godz. 10-17 – pokazy i warsztaty peklowania oraz wędzenia
godz. 10-11 – warsztaty przyrządzania sushi
godz. 10 -13 – „Drób na Polskim Stole” – konkurs kulinarny dla profesjonalistów
godz. 11-15 – warsztaty drobiowe dla dzieci
godz. 12-13.30 – warsztaty pieczenia chleba
godz. 13.30- 14 – bicie rekordu w największej liczbie osób jedzących jednocześnie pierogi
godz.14-17 – „Zielona Budka Master Challenge” – konkurs kulinarny dla profesjonalistów
godz. 15-17 – warsztaty drobiowe dla dorosłych
godz. 15-16.30 – wielkie gotowanie zupy rybnej
Wstęp do strefy Food Trucków darmowy, wstęp na halę 10zł, dzieci – bezpłatnie.
Więcej szczegółów na stronie www.mazuryhoreca.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB