Żółtko na włosy

2016-08-22 12:00:00 (ost. akt: 2016-08-24 10:31:26)

Podziel się:

Autor zdjęcia: mat.prasowy

Oto szampon, odżywka i maska jajeczna do farbowanych i rozjaśnianych włosów z serii Tradycyjna Receptura Laboratorium Kosmetycznego Joanna.

Jajko to symbol odradzającego się życia – w żółtku kryje się tyle substancji odżywczych, że obdarować by nimi można jeszcze wiele innych składników naszej diety. Dawniej – kiedy jeszcze na półkach drogerii nie było tysięcy masek do włosów – stosowaliśmy sprawdzony sposób na piękne i mocne pasma. Wśród składników było właśnie żółtko, a towarzyszył mu zwykle olej. Taka mikstura nie była może najwygodniejsza w stosowaniu, ale jej efekty trudno było przeoczyć. Dzisiaj możemy korzystać z dobrodziejstw żółtka bez konieczności... rozbijania jajka. Wystarczy sięgnąć po kosmetyki z serii Tradycyjna Receptura Laboratorium Kosmetycznego Joanna.

Szampon Żółtko i kiełki pszenicy dokładnie oczyszcza włosy i skórę głowy. Poprawia wygląd i kondycję naszej fryzury. Włosy po jego zastosowaniu są miękkie, gładkie i lśniące. Odżywka Żółtko i Olej rycynowy z tej samej linii pielęgnującej sprawia, że włosy są optymalnie odżywione, lepiej się układają i rozczesują.
Regularnie stosowana maska jajeczna wyraźnie poprawia wygląd włosów, które stają się błyszczące, wygładzone, miękkie i przyjemne w dotyku.

Tradycyjna Receptura czerpie z mądrości medycyny ludowej, wykorzystując najlepsze naturalne składniki pielęgnujące farbowane i rozjaśniane włosy, czyli:
• żółtko – źródło protein i substancji lipidowych, które dbają o optymalny poziom nawilżenia włosów, a także witamin z grupy B oraz A, D, E i K;
• kiełki pszenicy (szampon) − zawarte w nich substancje wzmacniają i uelastyczniają włosy oraz zmniejszają ryzyko powstania uszkodzeń;
• olej rycynowy (odżywka i maska) – intensywnie pielęgnuje i kondycjonuje włosy, przywraca im zdrowy blask i naturalne piękno.

Opakowania: 300 ml (szampon), 300 g (odżywka), 250 g (maska)
Ceny: ok. 6 zł (szampon i odżywka), ok. 8 zł (maska)

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB