Warzywa i owoce we wrześniu i w październiku

2016-09-14 10:22:53 (ost. akt: 2016-09-15 15:49:25)

Autor zdjęcia: mat. prasowy/infowire.pl

Podziel się:

Chcesz być zdrowy? Jedz sezonowe warzywa i owoce! Nie może ich zabraknąć w Twojej diecie! Pamiętaj, że są one bogate w składniki odżywcze, których potrzebuje twój organizm. Czerp z nich bogactwo! Otolista według Pascala Brodnickiego.

Wrzesień
Jabłka, gruszki, jeżyny, poziomki, figi, maliny, kiwi, jeżyny, kasztany, orzechy, jagody, maliny, bez czarny, porzeczki, śliwki, nektarynki, brzoskwinie, śliwki, żurawina, pigwa, jagody, orzechy włoskie, winogrona,karczochy, bakłażan, seler, borowiki, brukselki, cukinie, koper włoski, kurki, fasola szparagowa, patisony, sałata maślana, rzodkiewka, chrzan, rukola

Październik
Jabłka, gruszki, orzechy, śliwki, kasztany, figi, daktyle, papaja, winogrona, ziemniaki, papryka, cebula, warzywa strączkowe, karczochy, seler, borowiki, brukselka, patisony, cykoria, cukinia, fasola szparagowa, dynia, por, chrzan, rukola.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB