Jak wybrać idealnego karpia?

2016-12-22 10:00:00 (ost. akt: 2016-12-22 17:45:06)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

Karp w trzech odsłonach. Jak wybrać najlepszą rybę?

Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami, ogórkami i śliwkami oraz kwaśnica z chrupiącym karpiem.

Jak "złowić" karpia idealnego?

Karp w trzech odsłonach. Przepisy Andrzeja Polana


Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB