Karp w trzech odsłonach. Jak wybrać najlepszą rybę?
Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami, ogórkami i śliwkami oraz kwaśnica z chrupiącym karpiem.
Jak "złowić" karpia idealnego?
Karp w trzech odsłonach. Przepisy Andrzeja Polana
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Jak "złowić" karpia idealnego?
Karp w trzech odsłonach. Przepisy Andrzeja Polana
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Komentarze (0)
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez