Jarmuż – warzywny bukiet witamin

2017-03-06 10:24:44 (ost. akt: 2017-03-06 10:46:51)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

- Ma więcej wapnia niż mleko, mnóstwo antyoksydantów - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" o jarmużu dietetyk i alergolog dr Danuta Myłek. Jakie zawiera witaminy i kto powinien go jeść? Trenerka personalna Anna Sośnierz wyjaśniła, za co ceni tę roślinę. - Jarmuż jest prosty w wyhodowaniu - zaznaczyła. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali potrawy z jarmużem w roli głównej. Na stole pojawiły się: chipsy z jarmużu, flaczki z boczniaków, kurczaka i jarmużu oraz ciasto drożdżowe z pesto z jarmużu.



Źródło:Dzień Dobry TVN/x-news.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB