Sezam w kuchni. Jaki jest najlepszy?

2017-03-15 11:25:18 (ost. akt: 2017-03-15 11:36:03)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

- Sezam zawiera kilkakrotnie więcej wapnia niż mleko - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Maja Błaszczyszyn, biochemik. Czym jest ta roślina i jakie witaminy zawiera? Błaszczyszyn powiedziała też, w jakiej formie najlepiej spożywać sezam. Agnieszka Mielczarek, coach żywienia, wyjaśniła, do jakich potraw dodaje ten przysmak. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali: sezamki klasyczne i sernik sezamowy oraz pieczarki portobello.



Maja Błaszczyszyn: Sezam zawiera kilkakrotnie więcej wapnia niż mleko


Źródło:Dzień Dobry TVN/x-news.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB