Maksymalnie naturalnie na twoim talerzu!

2017-04-28 15:30:00 (ost. akt: 2017-05-18 15:47:27) Artykuł sponsorowany

Autor zdjęcia: Delikatesy Maksymalnie Naturalnie

Podziel się:

Wszystkie zdrowe produkty w jednym miejscu? Oczywiście! Nie szukaj gdzie indziej, przyjdź po produkty fit do Delikatesów Maksymalnie Naturalnie.

Każdy kto dba o zdrowie ma w kuchni miejsce, w którym trzyma m.in. mąkę kokosową, ksylitol, makaron gryczany, miód czy zdrowe płatki. Od dziś nie musisz ich szukać w różnych punktach, wszystko znajdziesz TU. Nie masz takiego miejsca? Nic straconego! Podejmij wyzwanie i zaopatrz się w zdrowie. To z myślą o was w Olsztynie powstały Delikatesy Maksymalnie Naturalnie. To miejsce idealne do tego, by zacząć lub kontynuować przygodę z superfood.

Co to jest ta super żywności? Jak zmieniać produkty na te zdrowsze i jak je łączyć, by dania były pyszne? Pracownicy z pewnością wam doradzą w zdrowym żywieniu. Poza tym w każdą sobotę w godz.10 -15 odbywają się tu bezpłatne konsultacje treningowe i suplementacyjne. Udziela je Tomasz Michałowski, mistrz Polski w trójboju siłowym, rekordzista Polski, czynny zawodnik kulturystyczny. Poznaj zdrowy styl życia od podszewki. Zacznij się zmieniać już dziś!






Oto dwie smaczne propozycje dla was. Wszystkie składniki znajdziecie na półkach w Delikatesach Maksymalnie Naturalnie!:
Pyszny i lekki deser z chia i mlekiem kokosowym
Składniki:
100 ml mleka [krowiego lub roślinnego]
puszkę mleka kokosowego
4 czubate łyżki nasion chia
2 łyżki miodu lub syropu z agawy
nasiona z 1 laski wanilii lub łyżeczka ekstraktu waniliowego
maliny, jagody i inne owoce (kwaskowe też są super)

Przygotowanie: Do miski wlewamy jedno i drugie mleko, dodajemy miód lub syrop z agawy, wsypujemy nasiona chia i nasionka wanilii. Mieszamy wszystko dokładnie łyżką, a najlepiej mikserem, aby zrobiła się jednolita masa. Odstawiamy ją do lodówki na noc lub przynajmniej na 4 godziny (chia musi pochłonąć część płynu). Gdy rano masa okaże się zbyt gęsta, śmiało dodaj odrobinę mleka, by uzyskać gęstość śmietany. Maliny bądź truskawki miksujemy, wszelkie słodko-kwaśne owoce wzorowo nadają się do warstwy deseru. Kiedy rano chia już wchłonie część mleka, wtedy do naczynia dodajemy warstwę musu, następnie warstwę z nasionami i dekorujemy całość owocami.

Lane kluseczki na mleku migdałowym
Składniki:

1/2 l mleka migdałowego
2 jajka
6 łyżek mąki
sól
gruszka,
garstka suszonych daktyli
płatki migdałowe
płynny miód (opcjonalnie)

Przygotowanie: Zagotuj mleko, odlej 1-2 łyżki do szklanki. Jajka, odlane mleko i szczyptę soli utrzyj na gładka masę. Mieszając gotujące mleko, wlewaj masę robiąc lane kluseczki. Następnie rozlej wszystko do miseczek. Do każdej porcji dodaj plasterek gruszki, daktyle i płatki migdałowe. Możesz też polać miodem.
SMACZNEGO!


Delikatesy Maksymalnie Naturalnie
czynne od poniedziałku do piątku w godz. 10-19,
w sobotę w godz.10-15.
Olsztyn, ul. Wilczyńskiego 25B
delikatesy@maksymalnienaturalnie.com.pl