Superfoody pomogą w odchudzaniu

2017-05-31 10:09:16 (ost. akt: 2017-05-31 11:13:35)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

Wysportowana i smukła sylwetka to marzenie wielu z nas. Sposobów, aby osiągnąć ten jeden cel jest jednak więcej niż może nam się wydawać. Oprócz treningów i zbilansowanej diety warto pamiętać o tym, aby spożywać jak najwięcej produktów pochodzenia naturalnego, w celu dostarczenia bardzo istotnych składników odżywczych.

Pod hasłem "superfood" kryją się różnego rodzaju nieprzetworzone produkty spożywcze, takie jak np. jagody goji i acai, nasiona, strączki, orzechy, amarantus oraz wiele innych. Do grona super jedzenia zalicza się także mikroskopijnej wielkości, słodkowodną alga chlorella o ciemnozielonej barwie. Od zwykłych suplementów, znajdujących się na naszym rynku wyróżnia się 100% naturalnym pochodzeniem, piorunującym działaniem i bogactwem wartościowych minerałów, witamin oraz aminokwasów.
- Superfoody jak najbardziej mogą służyć do walki o dobrą, zdrową, smukłą sylwetkę. Przede wszystkim mają za zadanie w odpowiedni sposób odżywić nasz organizm, dostarczać bardzo wartościowych składników – mówi Artur Gajewski, Purella Food.

Dieta bogata w wartości odżywcze jest równie ważna co regularna aktywność fizyczna. Najskuteczniejsza walka o pozbycie się zbędnych kilogramów zaczyna się wtedy, kiedy łączymy te dwa elementy. Najważniejszy w sporcie jest wynik. Aby był jak najlepszy, organizm sportowca musi być w idealnej kondycji i formie. Rygorystyczne diety, zróżnicowane plany treningowe nie zawsze wyrównają zapotrzebowanie na wszystkie istotne składniki odżywcze, dlatego warto pomyśleć o odpowiedniej suplementacji, która będzie niezbędnym uzupełnieniem naszej codziennej diety. Chlorella, nazwana również super algą uzbrojona w wartości odżywcze wspomaga nasz organizm, dodaje energii i niezwykle dobrze radzi sobie w odżywianiu mięśni.

Ta jednokomórkowa, mikroskopijna alga wysysa z naszego organizmu toksyny, wolne rodniki, naturalnie odkwasza i pomaga w utrzymaniu szczupłej sylwetki. Obok nienasyconych kwasów tłuszczowych, peptydów, aminokwasów, glikoprotein, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów, zawiera najwyższą zawartość chlorofilu ze wszystkich organizmów żywych. Ma go pięciokrotnie więcej niż pszenica, dwunastokrotnie więcej niż jęczmień i prawie dziesięć razy więcej niż lucerna. Chlorofil wzmacnia układ odpornościowy oraz stymuluje i różnicuje produkcję białych krwinek. – Bardzo często mówi się, że algi stanowią detoks dla naszego organizmu, one rzeczywiście dzięki fitochelatyną kumulują wszystkie negatywne produkty oraz metale ciężkie i wydalają je z naszego organizmu – dodaje Artur Gajewski.
newsrm.tv



Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB