Posiłki prosto pod drzwi

2018-02-12 09:48:20 (ost. akt: 2018-02-12 13:53:19) Artykuł sponsorowany

Podziel się:

Autor zdjęcia: Fit King

Dieta pudełkowa to już nie moda, to codzienność wielu ludzi. Wygoda, oszczędność czasu, gwarancja odżywczych posiłków. O zasadach funkcjonowania cateringu dietetycznego rozmawiamy z Kamilem Chwesiukiem, właścicielem Fit King Catering.

— Nie każdy z nas ma czas lub potrafi przygotować odpowiednio zbilansowane posiłki, dostosowane do jego potrzeb i stanu zdrowia. Z pomocą przychodzą cateringi dietetyczne.
— Tak. Rynek cateringów dietetycznych w Polsce przechodzi obecnie niesamowity rozkwit, pojawiają się nowe firmy, nowe trendy żywieniowe oraz szeroka gama różnych wariantów diet dostarczanych klientom. Tzw. sieciówki powiększają swój zasięg o kolejne miasta, pojawiają się diety sokowe czy inne oparte o bardzo mocne restrykcje autorstwa ludzi z branży. Wychodząc naprzeciw dynamice rozwoju rynku cateringów dietetycznych, firma Fit King Catering z nowym rokiem stawia także na nową ofertę oraz nowe możliwości. Każda zmiana w tym biznesie wymaga nie lada przygotowania oraz uporania się z logistyką, dlatego każdą naszą chęć wprowadzenia kolejnych punktów do oferty i innych rozwiązań przyjaznych naszym klientom, dzielimy na 4 etapy. Pierwszy to rzetelne opracowanie nowego pomysłu, drugi — wprowadzenie zmian w logistyce pracy w kuchni i dostaw, trzeci — testy nowych rozwiązań, w końcu czwarty — wprowadzenie nowego pomysłu w życie. Staramy się nie ulegać trendom i zwracamy uwagę przede wszystkim na kompetentną wiedzę naszych dietetyków, technologów żywności oraz aktualne badania naukowe w tej dziedzinie.

— Dlaczego warto przejść na dietę pudełkową?
— Jestem byłym wyczynowym sportowcem i doskonale wiem, jak ogromne znaczenie w życiu każdego z nas odgrywa dieta. Regularne przyjmowanie odpowiednio zbilansowanych pod kątem makro- i mikro- składników posiłków pozytywnie wpływa na poziom naszych hormonów, poprawia funkcjonowanie metabolizmu, czyli jest zdecydowanie lepszym pomysłem niż jedzenie z doskoku czy głodówka. Do tego różnorodność diet pozwala na wybranie takiej, która będzie idealnie dostosowana do naszych potrzeb. Przykładem z naszej oferty może być opcja kaloryczna 900 kcal. Jest to tzw. zestaw lunchowy składający się z drugiego śniadania, lunchu i podwieczorka, czyli świetna sprawa dla osób, które chcą jedynie zadbać o posiłki w środku dnia, a śniadania i kolacje przygotowują sobie we własnych zakresie.

— Jak wygląda catering w praktyce?
— Zamówienia dokonujemy poprzez stronę internetową. Wybieramy interesujący nas rodzaj diety oraz wariant kaloryczny, wskazujemy okres
obowiązywania diety, opłacamy i gotowe. Jeśli nie jesteśmy zdecydowani lub nie potrafimy dobrać właściwej liczby kalorii, wówczas można poradzić się telefonicznie naszego dietetyka lub umówić się na konsultację dietetyczną. Po dokonanym zamówieniu odpowiednio zapakowane pudełka mogą trafić pod drzwi domu czy też do miejsca pracy.

— Jakie macie plany na najbliższy czas?
— Już wkrótce uruchamiamy nową stronę, która w bardzo profesjonalny sposób będzie funkcjonować na zasadach sklepu internetowego. Klient będzie mógł utworzyć swoje prywatne konto i zmienić adres dostaw, śledzić status swojego zamówienia czy liczbę pozostałych opłaconych dni, a także za pomocą jednego kliknięcia przedłużyć obecnie obowiązującą dietę. Pojawią się również kolejne, rzetelnie już opracowane przez nas warianty diet: King Standard, King Gluten Free, King Lactose Free, KingGluten& Lactose Free, King Wege, King Wege + Fish — każda w kalorycznościach: 900, 1200, 1600, 2000, 2500 oraz 3000. Kolejną nowością, którą udostępnimy w ramach sklepu, jest możliwość dobrania sobie do każdego zestawu dodatkowego produktu, którymi obecnie będą: drink kolagenowy, baton energetyczny o wartości energetycznej 200 kcal, szejk węglowodanowo-białkowy o wartości energetycznej 200 kcal (oba własnego wyrobu). Takie rozwiązanie umożliwi klientowi np. podbicie dziennej podaży kalorii o taką ilość, jaka mu odpowiada, co sprawia, że pula kalorii, jaką posiadamy w swojej ofercie, znacznie się powiększa. Chcemy także poszerzyć nasze możliwości przygotowywania obecnie już istniejącej w ofercie diety indywidualnej, czyli przygotowanej pod konkretne wskazania lekarza czy dietetyka lub po prostu preferencje klienta. Rozwój technologiczny to jedno, a drugie to smak, wygląd oraz jakość naszych dań, na co stawiamy na pierwszym miejscu. Zawsze słuchamy opinii naszych klientów i staramy się wdrażać w życie ich uwagi, nie boimy się krytyki, lecz traktujemy ją jako cenne dla nas wskazówki. Jesteśmy firmą lokalną o dużych aspiracjach, a zadowolenie klientów stawiamy na pierwszym miejscu.



Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB