Mleko roślinne - jak zrobić

2018-03-12 12:00:00 (ost. akt: 2018-03-07 15:48:59)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

Nam najbardziej smakuje mleko kokosowe, ale wiecie co? Warto próbować różnych, ponieważ wasze gusta smakowe mogą być inne. A co jest najlepsze w mlekach roślinnych? To, że każde ma odmienną konsystencję i właściwości. Spróbujcie sami!

Oto instrukcja (korespondująca z poniższą tabelką):
1. Składnik, będący podstawą mleka wymieszać z wodą i zostawić na odpowiedni dla niego czas (tabelka)
2. Wykonać kroki wskazane w ostatniej kolumnie poniższej tabeli.
3. Zmiksować całość na wysokich obrotach blendera do momentu, aż składnik roślinny będzie bardzo rozdrobniony (dobremu blenderowi zajmuje to około minutę).
4. Odcedzić na gęstym sitku lub na durszlaku wyłożonym czystą ściereczką.
5. Przechowywać w lodówce 2-3 dni.

Polecają: Michał i Asia, blog: Ze zdrowiem mi do smaku




Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB