Jakie ryby jeść, a jakich unikać?

2018-04-19 12:00:00 (ost. akt: 2018-04-19 12:43:03)

Autor zdjęcia: dashu83 / Freepik

Podziel się:

Powinniśmy zjadać średnio dwie porcje ryb tygodniowo. W czasie zakupów możemy wymagać od sprzedawcy informacji, z jakiej hodowli dana ryba pochodzi.

Czy ryby, które kupujemy w sklepach są kontrolowane na zawartość różnych zanieczyszczeń, w tym niebezpiecznej dla naszego zdrowia rtęci? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" dr Regina Wierzejska, Instytut Żywności i Żywienia. Które gatunki ryb są najzdrowsze, a których powinniśmy unikać?



Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB