Składniki:
1 jajko na twardo
50 g tuńczyka w sosie własnym
40 g kaszy kuskus
200 g fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
pół czerwonej cebuli
czosnek,
1/2 łyżeczki musztardy,
sok z cytryny
Przygotowanie:
Jajko i fasolkę ugotować, kaszę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić, jajko obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wymieszać z fasolką oraz posiekaną cebulką. Na warzywach położyć kawałki tuńczyka i jajka, polać sosem przyrządzonym z musztardy, czosnku, soli, pieprzu i soku z cytryny.
1 jajko na twardo
50 g tuńczyka w sosie własnym
40 g kaszy kuskus
200 g fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
pół czerwonej cebuli
czosnek,
1/2 łyżeczki musztardy,
sok z cytryny
Przygotowanie:
Jajko i fasolkę ugotować, kaszę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić, jajko obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wymieszać z fasolką oraz posiekaną cebulką. Na warzywach położyć kawałki tuńczyka i jajka, polać sosem przyrządzonym z musztardy, czosnku, soli, pieprzu i soku z cytryny.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez