Sałatka z jajkiem, tuńczykiem i fasolką szparagową

2016-02-10 11:00:00 (ost. akt: 2016-02-09 11:50:57)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

Składniki:
1 jajko na twardo
50 g tuńczyka w sosie własnym
40 g kaszy kuskus
200 g fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
pół czerwonej cebuli
czosnek,
1/2 łyżeczki musztardy,
sok z cytryny

Przygotowanie:
Jajko i fasolkę ugotować, kaszę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odcedzić, jajko obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i wymieszać z fasolką oraz posiekaną cebulką. Na warzywach położyć kawałki tuńczyka i jajka, polać sosem przyrządzonym z musztardy, czosnku, soli, pieprzu i soku z cytryny.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB