Dlaczego warto jeść owsiankę?

2017-01-25 10:54:10 (ost. akt: 2017-01-25 11:16:34)

Autor zdjęcia: pixabay.com

Podziel się:

Jedni nie wyobrażają sobie bez niej śniadania, inni traktują ją jako znienawidzone danie z dzieciństwa. Mowa o owsiance, która uznawana jest za jeden z najzdrowszych posiłków.

Jakie zawiera wartości odżywcze i dlaczego warto ją jeść? Oto krótki poradnik.
Zdjęcia pochodzą z x-bank gallery.


Źródło:Agencja TVN/x-news

Ekspertka kulinarna Anna Starmach oraz uczestnik programu "Masterchef" Arek Paciorek przygotowali w "Dzień Dobry TVN" pożywne dania śniadaniowe. Wśród energetycznych propozycji znalazły się m.in. zapiekana owsianka z bananami i orzechami, kolorowa komosa ryżowa, placki bananowe z musem czekoladowym i owocami, omlet z szynką parmeńską i serem pleśniowym, koktajl ananasowo-bananowy z awokado oraz energetyczny koktajl szpinakowo-jabłkowo-bananowo-kiwi z cynamonem i imbirem.



Źródło:Dzień Dobry TVN/x-news

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB