Mleko powinno znajdować się w codziennej diecie człowieka – takie są zalecenia lekarzy i dietetyków.
Bardzo dobrym wyborem jest sięganie po wyprodukowane w kraju artykuły mleczarskie, wytworzone z mleka najwyższej jakości, pozyskiwanego od krów żywionych paszami produkowanymi we własnych gospodarstwach, a w sezonie wiosenno-letnim często wypasanych na pastwiskach. Polska branża mleczarska jest bardzo nowoczesna, a surowiec produkowany i przetwarzany w bardzo higienicznych warunkach. Nasze mleczarnie dostosowują się do potrzeb konsumentów, którzy w ostatnim czasie preferują produkty jak najbardziej naturalne.
Robiąc codzienne zakupy, pamiętajmy o naszym zdrowiu i sięgajmy po produkty mleczne. Wybierajmy te, które powstają w polskich mleczarniach, gdyż są bardzo wysokiej jakości. Ich produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach technologicznych, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych, z mleka wyprodukowanego w polskich gospodarstwach. Jest to istotne, gdyż w Polsce produkcja mleka skupia się głównie w czystych, ekologicznych regionach. Przekłada się to na wysoką jakość pasz, którymi karmione są krowy mleczne. Wybierając polski nabiał, wspieramy też naszą gospodarkę i pomagamy zachować istniejące miejsca pracy oraz tworzyć nowe.
Produkty mleczne służą i zdrowiu i urodzie. Witamina A pozwala nie tylko zachować dobry wzrok, ale także młody wygląd skóry. Na stan skóry pozytywnie wpływają też sprzyjające produkcji kolagenu bakterie kwasu mlekowego oraz lipidy (zabezpieczają przed odparowaniem wody oraz niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi - wiatrem, chłodem, słońcem).
Mleko jest nie tylko skarbnicą wapnia, ale też doskonałym źródłem dobrej jakości białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu (m.in. układu hormonalnego, odpornościowego, mięśni), jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, ale także to bogactwo składników mineralnych: magnezu, fosforu, cynku, potasu.
Kampania “#WspieramyPolskieMleczarstwo” realizowana przez Polską Izbę Mleka i sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka
Robiąc codzienne zakupy, pamiętajmy o naszym zdrowiu i sięgajmy po produkty mleczne. Wybierajmy te, które powstają w polskich mleczarniach, gdyż są bardzo wysokiej jakości. Ich produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach technologicznych, przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych, z mleka wyprodukowanego w polskich gospodarstwach. Jest to istotne, gdyż w Polsce produkcja mleka skupia się głównie w czystych, ekologicznych regionach. Przekłada się to na wysoką jakość pasz, którymi karmione są krowy mleczne. Wybierając polski nabiał, wspieramy też naszą gospodarkę i pomagamy zachować istniejące miejsca pracy oraz tworzyć nowe.
Produkty mleczne służą i zdrowiu i urodzie. Witamina A pozwala nie tylko zachować dobry wzrok, ale także młody wygląd skóry. Na stan skóry pozytywnie wpływają też sprzyjające produkcji kolagenu bakterie kwasu mlekowego oraz lipidy (zabezpieczają przed odparowaniem wody oraz niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi - wiatrem, chłodem, słońcem).
Mleko jest nie tylko skarbnicą wapnia, ale też doskonałym źródłem dobrej jakości białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu (m.in. układu hormonalnego, odpornościowego, mięśni), jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, ale także to bogactwo składników mineralnych: magnezu, fosforu, cynku, potasu.
Kampania “#WspieramyPolskieMleczarstwo” realizowana przez Polską Izbę Mleka i sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka
Komentarze (0)
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez